تحقیق در موردتاثیر الگوهای مشاوره ای در کاهش میزان آسیب های اجتماعی و روانی دانش آموزان مقطع راهنمایی استان همدان

 

 

فرمت فایل:word



تعداد صفحات:39

 

 

   


جمهوری اسلامی ایران

وزارت آموزش و پرورش

سازمان آموزش و پرورش استان همدان

دبیرخانه شورای تحقیقات

 

 

 

پیشنهاد پژوهشی

Proposal

 

 

نام و نام خانوادگی پیشنهاد دهنده / پیشنهاد دهندگان : نسرین رحمانی

 

 

 

عنوان پژوهش :‌

تاثیر الگوهای مشاوره ای در کاهش میزان آسیب های اجتماعی و روانی دانش آموزان مقطع راهنمایی استان همدان

 

 

شماره شناسایی :

 

تاریخ ارائه به دبیرخانه شورا :   /     /     13


بخش اول : اطلاعات مربوط به مجری طرح

1-سوابق تحصیلات دانشگاهی مجری طرح :

مدرک تحصیلی

رشته تحصیلی

دانشگاه محل تحصیل

کشور

سال اخذ مدرک تحصیلی

کارشناسی

روانشناسی باگرایش عمومی

دانشگآه آزاد واحد کرج

ایران

1376

 

2-سابقه فعالیت های تحقیقاتی مجری طرح :

عنوان تحقیقات انجام شده مجری طرح

اداره یا موسسه ای که طرح برای آن انجام گرفته است

سمت فرد در طرح

سال اجرای طرح

تاثیر عوامل روانی بر میگرن به عنوان بیماری پسیکوسوماتیک

دانشگاه آزادی اسلامی

مجری

1376

 

3-آدرس مجری طرح :

استان / شهرستان /منطقه : همدان - همدان     آدرس محل سکونت : همدان - پردیس - فرزام 3 پلاک 2

آدرس محل کار : تلفن : 8241716 - 0811رحمانی

 


به نام خدا

1-عنوان پژوهش :

تاثیر الگوهای مشاوره ای در کاهش میزان‌ آسیب های اجتماعی و روانی دانش آموزان مقطع راهنمای استان همدان در سال تحصیلی 83-1382 .

 

2-مقدمه :

قرن بیستم ، قرن شگفتی هاست . اختراعات ، اکتشافات بی شمار و پیشرفت علم و صنعت برای افراد چند قرن پیش قابل تصور نبوده است . در آغاز قرن مذکور ، پیشرفت حیرت انگیز علم و صنعت که همزمان با پژوهشهای متعدد در رشته های مختلف علوم رفتاری برای پی بردن به علل اعمال نادرست و ناپسند بوده است زندگی توأم با آرامش و امنیت را به جامعه بشری نوید می داد .

دیری نپائید که با ازدیاد سرسام آور بزهکاری و اعمال ضد اجتماعی که حاکی از بی رحمی و شقاوت ، بی تفاوتی به مبانی مذهبی و اصول اخلاقی و آداب و رسوم و قوانین و مقررات اجتماعی بود ، آثار شوم ترقی تمدن و پیشرفت صنعت را که بدون پذیرش مسئولیت وجدانی و اخلاقی بود آشکار نمود . پدیده مذکور بر نوجوانان و جوانان بیش از بزرگسالان اثر مخرب داشته است . در دوره شروع بلوغ، نوجوان می خواهد بداند چه شأن و منزلتی در اجتماع دارد و نقش خود را چگونه باید ایفا نماید . نوجوان در تلاش برای تحقق بخشیدن به خواسته های درونی و ارضاء خاطر خویش به اعمال خشن دست می زند و گاهی با مخاطراتی مواجه می گردد .

هرگاه وضع محیط خانوادگی توأم با اتحاد و اتفاق و همبستگی نباشد نوجوان هادی و حامی و راهنمایی نیز نداشته باشد در معرض مشکلات بیشتری قرار می گیرد .

شناخت دقیق و علمی مشکلات رفتاری کودکان و علت مسبب آنها اولین گام در جهت پیشگیری و اصلاح آنها و روند سلامت جامعه می باشد .

عوامل موثر در ایجاد و بروز اختلالات رفتاری نوجوانان مخصوصاً دانش‌آموزان مسئله ای است که نظر دست اندرکاران تعلیم و تربیت و روانشناسان و جامعه شناسان را به خود جلب کرده است . مشکلات عاطفی و رفتاری کودکان و نوجوانان که نتیجه اجتناب ناپذیر فقر و بیماری و جهل و بدرفتاری و نابسامانی های خانوادگی و کاستیهای آموزشی ، فرهنگی و اجتماعی است شدیداً مانع رشد و بالندگی و وصول آنان به کمالاتی است که در خلقتشان مقدر شده است . متاسفانه اکثر مردم به درستی نمی دانند که هر گاه فرزندانشان از امکانات رشد و پرورش صحیح برخوردار باشند چه زندگی ارجمندی در انتظارشان است .

مطالعات اخیر نشان می دهد که دست کم 12% تمام جوانان 22% جوانان پسر پیش از پایان بردن این دوره احتمالاً در دادگاه های نوجوانان حاضر شده اند. در سال 1980 افراد زیر 18 سال که تنها 28%  کل جمعیت آمریکا را تشکیل می دادند در بسیاری از جرائم درصد بسیار بالائی از جرائم را احراز
کرده‌اند.[1]

از عوامل مهمی که در بروز اختلال رفتاری نوجوانان و جوانان نقش دارد و بسیار مورد توجه می باشد ، عوامل خانوادگی و ساختار خانوادگی می باشد . بررسیهای انجام شده نشان می دهد که تبعیض در خانواده و توجه بیش از اندازه والدین به برخی از فرزندان و توجه کمتر بعضی از والدین نسبت به فرزند گاهی سبب نفرت و بدبینی می شود و مشکلاتی را فراهم می آورد .[2]

در تحقیقی که بوسیله دکتر احدی و همکارانش انجام گرفته است نشان می‌دهد که عوامل متعدد فردی ، خانوادگی و محیطی در بروز اختلالات رفتاری در دانش آموزان ایرانی نقش دارد .[3]

شناخت عوامل روانی ، اجتماعی ، مخصوصاً در خانواده و محیط زندگی که سبب بسیاری از مشکلات رفتاری و اخلاقی هستند نه تنها برای خانواده بلکه برای جامعه و دست اندرکاران تعلیم و تربیت امری ضروری و واجب می‌باشد تا بتوانند از بروز مشکلات و اختلالات رفتاری جلوگیری نمایند و بعضاً افراد مبتلا شده را به شیوه ای موثر ، درمان و اصلاح نمایند و از این راه خانواده های بسیاری را از ناراحتی و سردرگمی نجات دهند . امیدواریم که باتحقیقات و پژوهشهای مناسب و بکار گرفتن نتایج تحقیقات در زندگی خانوادگی و اجتماعی در آینده نه چندان دور شاهد از بین رفتن کاستیها و مشکلات رفتاری نوجوانان باشیم .


[1]-منشی طوسی ، محمدتقی ، 1369، ص 4

[2]-بی طرف ، سعیده ، 1376

[3]-احدی ، محسنی ، 1371

 

 



خرید و دانلود تحقیق در موردتاثیر الگوهای مشاوره ای در کاهش میزان آسیب های اجتماعی و روانی دانش آموزان مقطع راهنمایی استان همدان


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.