بررسی پیدایش بافندگی در ایران

بررسی پیدایش بافندگی در ایران

 

 

 

 

 

 

پیشگفتار :

در قدیمی ترین نوشته هایی که دربارة صنعت منسوجات پنبه ای به شکل ابتدایی باقی مانده است ، شواهدی می توان یافت دال بر اینکه ، قبل از شروع عمل ریسندگی ، راههای مختلفی برای استخراج مواد اضافی یا آشغال از پنبه خام مورد استفاده بوده است.

وجود قطعات نسبتاً کوچک آشغال ، حتی در زمانی که عمل ریسندگی به وسیلة ادوات دستی انجام می شد ، برای تهیة نخهای نازک بسیار نا مطلوب بود . روی این اصل ، برای پاک کردن هر چه بیشتر پنبه از نا خالصی ، از « کمان » حلاجی از راههای مختلف استفاده می کردند . بنابراین تعجب آور نیست که ، از همان اوایل ماشینی شدن صنعت نساجی ، مخترعین با مسئله استخراج آشغال از پنبه دست به گریبان بودند . طبیعیترین راه حل این مسئله این بود که توده های فشرده الیاف را به وسیله زدن یا « حلاجی کردن » از هم باز کنند . این عمل در آن واحد دو مزیت داشت ، و آن این بود که باز کردن پنبه ( که برای ریسندگی ضروری است ) و زدودن آشغال در یک مرحله انجام گرفت .

پیش از اینکه ماشین پرس روغنی در صنعت نساجی مورد استفاده قرار گیرد ، عدلهای پنبه ابداً فشردگی عدلهای پرس شدة امروز را نداشتند ، و مراحل باز کردن پنبه احتیاج به عملیات مکانیکی زیادی نداشت ؛ بدین سبب پدید آوردن و تکمیل ماشینهای حلاجی ( ماشینهای باز کننده و تمیز کردن پنبه ) به اندازة ماشینهای سایر رشته های دیگر صنعت نساجی مورد توجه قرار نگرفت .

در آخرین سالهای قرن هجدهم صنعت نساجی از شکل یک صنعت خانگی به صورت « سیستم کارخانه ای » درآمد و این تحول سبب شد که در متخصصین فنی کارخانه ها تحرکی ایجاد شود تا هوش و استعداد اختراعی خود را به کار بیندازد ؛ در نتیجه ماشینهایی پدیدار شد که ماشینهای حلاجی کنونی بر اساس ساختمان آنها طرح شده است .

مقدمه :

هر کارخانه نساجی اعم از کارهای ریسندگی ، بافندگی ، تکمیل در خود باید قسمتهایی دیگر برای کنترل و سالنهای مختلفی داشته باشد و در حالت کلی ابتدا پنبه ورودی به انبار پنبه  سپس به سالن حلاجی بعد سالن ریسندگی و سپس به سالن مقدمات و از آنجا به بافندگی و از بافندگی به متراژ و از متراژ به سالن تکمیل رجوع داشته می شود و از آنجا عدلهای پارچه با طرحهای مختلف که عموما طرحها نیز بنا به درخواست خریدار می باشد طرح می خورند .یک قسمت به نام آزمایشگاه کنترل کیفیت باید در هر کارخانه وجود داشته باشد که مانند اتولولر در دستگاه ها کار می کند در این قسمت ما بر روی تمامی مواد اولیه و محصولات تولیدی کنترل کامل را باید داشته باشیم و با پیدا کردن ایراد کار توسط قسمت مربوط رفع عیب می گردد . برخی از ایرادها مکانیکی وعده ای نیز برقی و عده ای مربوط به خود پنبه است به هر صورت وظیفه خیلی مهمی بر عهده این قسمت می باشد که اگر این قسمت کار خود را خوب انجام ندهد راندمان کاری کارخانه خیلی افت می کند .

فهرست مطالب :

پیشگفتار 

مقدمه 

پیدایش بافندگی در ایران 

فصل اول 

1-1- عدل پنبه

2-1- مخلوط پنبه 

3-1- ماشین حلاجی یا ماشین بالش 

4-1- دستگاه تغذیه 

5-1- مخروطیهای دستگاه تنظیم خوراک 

6-1- زننده ها 

7-1- میله های اجاقی 

فصل دوم 

1-2- دستگاه یونی فلاک ریتر 

2-2- مخلوط کننده مینی میکس شرکت ریتر 

3-2- تمیزکننده ERM شرکت ریتر 

4-2- مفهوم اساسی تغذیه شوت فید 

5-2- سیستم تک شوتی 

6-2- ترازو WTC  

7-2- زننده IM 

8-2- کاردینگ 

فصل سوم 

1-3- چند لاکنی 1 

2-3- چندلاکنی 2 

فصل چهارم 

ریسندگی چرخانه ای 

نمای کلی از یک واحد چرخانه ای 

برتری ماشین های چرخانه ای 

فصل پنجم 

1-5- سالن مقدمات بافندگی 

2-5- آهار 

3-5- اهمیت عملیات آهار 

4-5- انواع الیاف در آهار 

5-5- مواد افزودنی برای آهار 

6-5- لوازم و وسایل مربوط به آهار و کنترلها 

فصل ششم

1-6- بافندگی 

2-6- انواع ماشینهای بافندگی 

3-6- ماشینهای بافندگی راپیری 

4-6- ماشینهای بافندگی ارجت 

5-6- ماشینهای بافندگی واترجت 

6-6- مکانیزم تشکیل دهنه کار 

7-6- انواع دهنه 

8-6- نوع تشکیل دهنه 

9-6- چگونگی تشکیل دهنه  

10-6- انواع دهنه در لحظه دفتین زدن 

11-6- لحظه تشکیل دهنه 

فصل هفتم 

1-7- تاریخچه شرکت دیبا نخ 

2-7- وضعیت تولید ریسندگی دیبا نخ 

3-7- اجرای پروژه بافندگی دیبا نخ 

4-7- وضعیت ضایعات تولید دیبا نخ 

5-7- وضعیت مواد اولیه ارسالی به سالن 

منابع و ماخذ



خرید و دانلود بررسی پیدایش بافندگی در ایران


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.