لینک و پرداخت دانلود*پایین مطلب*
فرمت فایل: Word(قابل ویرایش)
تعداد صفحه: 4
مقدمه
همچنین همان طور که در مقالهی «نقش ترانزیستور در الکترونیک (2)» بیان کردیم، واحدهای حافظهها نظیر RAM ، ROM ، FLASH و ... همگی از ترانزیستور ساخته شده است. بنابراین هر چه تعداد ترانزیستورها در مدارهای مجتمع بیشتر شود، اندازه حافظهها نیز بیشتر میشود.
گفتیم مور پیشبینی کرد که تعداد ترانزیستورهای مدارهای مجتمع هر دو سال تقریبا دو برابر میشود. البته این قانون مور را میتوان به گونهای دیگر نیز بیان کرد؛ در این بیان جدید هر دو سال ابعاد ترانزیستورهای موجود در مدارهای الکترونیکی تقریبا نصف میشود. اما به نظر شما چرا سازندگان مدارهای مجتمع به دنبال قرار دادن تعداد بیشتری ترانزیستور در یک مدار مجتمع هستند؟ یا به بیان دیگر، چرا سازندگان مدارهای مجتمع به دنبال کوچکتر کردن ابعاد ترانزیستور هستند؟ آیا این کار مزیتی دارد؟
همان گونه که قبلا در مقالهی «آشنایی با ساختار و نحوهی عملکرد ترانزیستور» به صورت مفصل شرح دادیم، ترانزیستورها از طریق الکترونهای آزاد یا حفرههای آزاد مسیر رسانش الکتریکی را برقرار میکنند. ما از این ویژگی ترانزیستور که مشابه یک کلید است، استفاده میکنیم و مدارهای الکترونیکی را طراحی میکنیم و میسازیم. هر چه تعداد ترانزیستورها در مدارات مجتمع بیشتر باشد، یا به بیان دیگر هر چه ترانزیستورها کوچکتر باشند، الکترونها و حفرههای آزاد برای رسانش الکتریکی مسیر کمتری را میپیمایند و این یعنی سرعت پردازش اطلاعات بیشتر میشود.