سرفصل های پروژه شامل موارد زیر است :
اختلال وسواس فکری- عملیاضطراب و اختلال وسواس فکری- عملیعلائم اختلال وسواس فکری- عملی:علائم اصلیمعیارهای تشخیصیاختلال وسواس فکری- عملیهمه گیر شناسیاختلال وسواس فکری- عملی و خانوادهسیر و پیش آگهی:ویژگیهای بالینیهمایندیتشخیص افتراقیاختلال تورهسبب شناسیعوامل زیستی عصب- رسانه ها، دستگاه سروتونژیکمطالعات انجام شده با تصویر برداری مغزیوراثت شناسی عوامل رفتاری عوامل روانیدرماندارو درمانیروان درمانیروان جراحیبیوفیدبکنوروفیدبکمشخصات فایل:
نوع فایل: wordمنبع: دارد (فارسی و لاتین)تعداد صفحات:95گارانتی بازگشت وجه: دارد ( کیفیت این فایل تضمین شده است درصورت هرگونه مشکل یا نارضایتی احتمالی مبلغ شما بازگردانده می شود)خلاصه ای از مطالب:اختلال وسواس فکری- عملی
اختلال وسواس فکری- عملی یک اختلال اضطرابی است که از دو مولفه مهم تشکیل یافته است: وسواسهای فکری و اجبارهای عملی (مولر و رابرتز[1]، 2005). ویژگیهای اصلی اختلال وسواس عبارتند از وسواسهای فکری یا عملی برگشت کننده که به دلیل شدید بودن ، وقت گیر هستند (یعنی بیش از یک ساعت در روز وقت می گیرند) یا به پریشانی آشکار یا اختلال عمده در روند معمولی و طبیعی زندگی، کارکرد شغلی، فعالیت های معمول اجتماعی، یا روابط فردی منجر می شود (سادوک و سادوک ،2003). در یک برهه از زمان طی سیر این اختلال شخص متوجه میشود که وسواسهای فکری یا عملی، مفرط یا غیر منطقی هستند (انجمن روان پزشکی امریکا،2000). اما آنها قادر نیستند که آن را متوقف سازند، این سطح از خودآگاهی، افراد اختلال وسواس فکری- عملی را از هذیانها یا عقاید غریب متمایز می سازد.
علائم اختلال وسواس فکری- عملی:
وسواس فکری – عملی با وسواسهای فکری و عملی ( اجبارهایی) مشخص می شود که ایجاد پریشانی کرده و اغلب در عملکرد روزانه ایجاد تداخل می کند.
وسواس فکری:
وسواس عبارتند از فکر، احساس، اندیشه یا حس عود کننده و مزاحم
وسواس عملی :
بر خلاف وسواس فکری که یک فرایند ذهنی است، وسواس عملی ( یا اجبار) نوعی رفتار است. اجبار رفتاری آگاهانه، معیارمند و عود کننده است نظیر شمارش ، وارسی یا اجتناب. بیمار مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی از غیر منطقی بودن وسواسهایش آگاهی دارد و این وسواسها یا اجبارها را ناهمنوا با خود[1] ( یعنی به صورت یک رفتار ناخواسته) می یابد. هر چند عمل وسواسی ممکن است در تلاش برای کاستن از اضطراب همراه با وسواس فکری انجام شود، همیشه به کم شدن این اضطراب منجر نمی گردد. ممکن است پس از کامل شدن انجام عمل وسواسی، اضطراب فرقی نکرده و یا حتی بیشتر شده باشد. وقتی فرد در مقابل انجام اجبار مقاومت به خرج می دهد ، نیز اضطراب افزایش می یابد. نمایش اعمال و افکار وسواسی در بزرگسالان و نیز کودکان و نوجوانان ناهمگون است. علائم هر بیمار ممکن است با گذشت زمان همپوشی پیدا کرده یا تغییر یابد. اما در کل 4 الگوی اصلی دارد:
علائم اصلی
آلودگی: شایعترین الگوی وسواس، آلودگی است که با شستشو یا با اجتناب جبری از شیء آلوده همراه است. شیء ترساننده غالباً چیزی است که اجتناب از آن ممکن نیست ( مثل ادرار، مدفوع، میکروبها، و گرد و غبار). چنین بیمارانی ممکن است از فرط شستشو پوست دستهای خود را بسابند یا به دلیل ترس از میکروب قادر به ترک خانه نباشد. هر چند اضطراب شایعترین پاسخ هیجانی به شیء ترساننده است، شرم و نفرت وسواسی نیز شایع است. بیماران مبتلا به وسواس آلودگی معمولاً معتقدند که آلودگی از یک شی به شی دیگر، از فردی به
ego- distonic-[1]
Muller & Roberts -[1]