لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:16
حضرت زینب (س) درپنجم جمادی الاول سال پنجم هجری از مادری چون فاطمه زهرا (س) متولد شد و در دامان ایشان، پیامبر اسلام (ص) و حضرت علی (ع) پرورش یافت.
حضرت زینب (س) درپنجم جمادی الاول سال پنجم هجری از مادری چون فاطمه زهرا (س) متولد شد و در دامان ایشان، پیامبر اسلام (ص) و حضرت علی (ع) پرورش یافت. ستاره درخشانی در آسمان تقوا طلوع کرد; گوهر گرانبهایی در معدن فضیلت و انسانیتتکون یافت و در اصلاب شامخه وارحام مطهره نگهداری شد. نوگلی بویا در گلستان شرافتو بزرگواری نمو یافت; نوزادی پاک در آغوش پاکیزهترینمادران چشم گشود. کودکی در دامان با فضیلتترین بانوی عالم پرورش یافت. دختری کهدانشمندترین اساتید به تربیتش همت گماردند.
بانویی که در سادهترین و بیآلایشترینزندگیها رشد کرد و در تمام شؤون زندگی، پیوسته با واقعیت و حقیقتسروکار داشت وهرگز با زندگی خیالی و پنداری ارتباطی حاصل نکرد و در مکتب مقدسیکه در جهان بشرینظیر نداشت، عالیترین تعلیمات را فراگرفت و مورد عنایت مخصوص خاتم انبیاء الهی داشت و هر روز درس جدیدی ازدانش و بینش و تقوا و فضیلت میآموخت و با هوش سرشار و استعداد فوقالعاده، همه آنتعلیمات مقدس را در خزینه دل میاندوخت و پیاپی، خود را برای گرفتن درسهای بالاتر،آماده مینمود; شاگردی که در محیط تحصیلی خود هیچگونه رادع و مانعی نداشت و هر روزبهتر از دیروز بر نردبان ترقی و تعالی صعود میکرد. خردمند بانویی که از آغاز عمر در مرکزحوادث بزرگ و پیشآمدهایی که در تحولات زندگی بشر، دارای بزرگترین تاثیر بوده،جای داشت و از نزدیک، با هوشی سرشار و نظری دقیق بهحقیقت آن حوادث پیمیبرد وموقعیتشخصیتهای رحمانی و شیطانی را، که در برابر یکدیگر قرار گرفته بود; تشخیصمیداد و تاثیر هرکدام را به خوبی درک میکرد و از راز پیروزی این و رمز شکست آن آگاه بودو موفقیتهای ابدی را که در آغاز با شکست صوری جلوهگر میشد، از شکست قطعی، کهدر ابتدا با موفقیت پنداری همراه بود، تمیز میداد .
حضرت زینب (س) بزرگ بانوی جهان اسلام، بیدادگر و ادامه دهنده حادثه عاشورا و دارنده دانشهای دو جهان و به گفته امام سجاد (ع): " دانای بدون آموزگار و فهمیده بدون فهماننده " بود. الگوی راستین وی، بانوی دو جهان, حضرت فاطمه (س) مادر وی بوده است. زینب (س) در دامان پرمهر و معنویت فاطمه (س) از سرچشمه معارف اسلامی و قرآنی سیراب گشت. رسالت راستین زینب(س) هنگامی آغاز گردید که پس از به شهادت رسیدن امام حسین (ع) و هفتاد و دو تن از یارانش با ایراد سخنان آتشین به بیدارگری مردم کوفه و ستیز با ستمکاران و یزیدیان پرداخت.
پس از واقعه خونبار کربلا نقش ایشان روند تازه تری یافت. آن حضرت در این دوران ضمن حضور در کاروان اسرای کربلا در برابر حکام جور قرار گرفتند و به افشاگری ظلم و ستم وارد بر آل طه از سوی خاندان امیه پرداختند. آن حضرت در این دوران سخت با حضور در کاخ برخی حکمرانان جور زمان مانند یزید و ابن زیاد، با تاکید برحقانیت طریق آل محمد بر سخنان و تبلیغات مسموم خاندان امیه درباره بنی هاشم خط بطلان کشیدند. حضرت زینب سلام ا... علیها، شیرزن دشت کربلا سرانجام پس از عمری دفاع از طریق حقه ولایت و امامت در ۱۵ رجب سال ۶۳ هجری قمری در ضمن سفری که به همراه همسر گرامیشان عبداللّه بن جعفر به شام رفته بودند، به شهادت رسیده و بدن مطهر آن بانوی بزرگوار در همانجا دفن گردید.