مقاله رشته صنایع طراحی مدلی برای برنامه ریزی حمل ونقل و ذخیره سازی غله

مقاله رشته صنایع طراحی مدلی برای برنامه ریزی حمل ونقل و ذخیره سازی غله

دانلود مقاله رشته صنایع طراحی مدلی برای برنامه ریزی حمل ونقل و ذخیره سازی غله با فرمت pdf تعداد صفحات 12

چکیده
در این مقاله، مدلی برای برنام ه ریزی حم ل ونقل و ذخیر ه سازی غله ار ائه و ح ل م ی شو د. هدف ا ز طراحی مدل برنامه ریزی حم ل ونقل و ذخیره سازی، پیشنهاد الگویی برای نحوه توزیع گندم داخلی بین استانه ای کشور است. د ر واقع نتایجاین مسأله پاسخی به سؤال ذیل است که "چه مقدار گندم در کدام ماه سال از کدام استان صاد رکننده به کدام استان گیرنده فرستاده شود تا متضمن حداقل هزینه حمل ونقل بین استانها و نیزهزینه انبارداری باشد". به عبارت ساده تر، هدف از ارائه این مدل کمین ه سازی هزین ههای توزیع و نگهداری گندم است. در این راستا، ابتدا به شناخت وضعیت کنونی سیستم حمل ونگهداری غله در کشور و نقاط ضعف آن پرداخته شد. سپس به منظور بهینه سازی سیستم، یک مدل ریاضی طراحی می شود.
مدل طراحی شده تحت عنوان "مدل بهین هیابی سیستم ذخیر ه سازی و حم ل ونقل گندم در کشو ر" قابلیت دریافت اطلاعات مربوط به هر سال و ارائه برنامه مناسب حمل ونقل و ذخیره سازی ماهیانه گندم در کل کشوررا دارد. مقایسه هزینه حاصل ا زجرای این مدل و هزینه ناشی از اجرای برنامه تجربی پیشین، صرفه جویی قابل توجهی را در اثر به کارگیری این مدل می دهد.

مقدمه
سیستم ذخیر ه سازی و حم ل ونقل گندم در کشو ر سیس تمی است که امکانات ثابت آن شامل انواع انبارها، کارخانجات آردو جاد ه هاست؛ انبارها بطور همزمان هم نقاط عرضه و هم نقا ط تقاضا هستند. موجودی ت های جاری این سیستم ناوگانی ازوسایل نقلیه یکسا ن است. ایران کشوری با وسعت جغرافیایی زیاد و تنوع آب وهوایی گوناگون اس ت. به دلیل همین وسعت وتنوع آب و هوایی در بازه زمانی وسیعی از سال (از اوایل بهار تا اواسط پایی ز) در کشور ما گندم تولید م ی شو د. نواحی شمالغربی کشور در ابتدای این بازه زمانی و نواحی جنوبی کشور در انتهای این بازه زمانی قرار دار د. نکته جالب این است که میزانتولید گندم در طول این بازه نیزیکنواخت نیست؛ در اوایل بهار گندم کمی در کشور تولید م یگردد؛ در تابستان میزان تولیدگندم به شدت افزایش م ی یابد و در پاییز مجدداً تولید گندم کاهش م ی یابد. نکته مهم این است که تولید گندم در بعضی ازاستان های ایران کم، بعضی متوسط و بعضی زیاد است؛ لیکن مصرف در همه آنها به صورت یکنواخت در طی سال و بر حسب جمعیت موجود در آنها وجود دار د. این عدم توازن بین میزان تولید و مصرف گندم استا ن هادر دور ه های مختلف زمانی از سال،وجود حمل ونقل و ذخیره سازی گندم را گریز ناپذیر می سازد. بعضی استان ها در بعضی دوره ها، تولید گندم بیش از مصرف آناست؛ این گندم اضافی یا باید برای مصرف به استا ن های دیگر حمل شود (حمل ونقل)، یا باید برای مصرف در استان تولیدکننده انبار شود تا در زمانی دیگر مصرف شود (ذخیره سازی)، و یا هر دو!



خرید و دانلود مقاله رشته صنایع طراحی مدلی برای برنامه ریزی حمل ونقل و ذخیره سازی غله


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.