دانلود تحقیق خلاقیت و نوآوری در مدیریت پرستاری و مامایی

دانلود تحقیق خلاقیت و نوآوری در مدیریت پرستاری و مامایی

صاحبنظران پرستاری معتقدند دستیابی به آخرین یافته های علمی در حوزه پرستاری نقش بسیار مهمی در ارائه مراقبت های خاص به هر بیمار، حل مشکلات و اتخاذ تصمیمات پیچیده دارد. در هشتمین کنگره سراسری گروه پرستاری و مامایی سازمان تامین اجتماعی هم تازه های پرستاری و مامایی طی دو روز برپایی این همایش (29 تا 30 آبان ماه جاری) برای شرکت کنندگان در این همایش مطرح شد. نظر به اهمیت مباحث مطرح شده در این همایش، سعی داریم در هر شماره یکی از مقالات منتخب کنگره را به اختصار در نشریه آتیه درج کنیم. 

در دنیای مدرن امروزی مدیران پرستاری و مامایی با شناخت ویژگی های مدیران خلاق، راهکارهای تقویت خلاقیت، آگاهی از میزان خلاقیت خود و تقویت آن از حداکثر توانمندی های فکری، ذهنی و عقلی در جهت پویایی مراکز درمانی بهره گرفته و از طریق ایجاد، پرورش و کاربردی نمودن خلاقیت می توانند جسارت علمی، انتقادگری، انتقادپذیری و روحیه علمی و پژوهشی را در کارکنان تقویت کنند. 

براساس آخرین یافته ها و دستاوردهای علمی، عوامل مؤثر در خلاقیت و نوآوری شامل جذب نیروهای خلاق و نوآور در سازمان، تامین امکانات مناسب تحقیقاتی و مالی در کوشش های نوآورانه، بکارگیری نتایج حاصل از فعالیت های خلاقانه و دادن پاداش مناسب به افراد خلاق است. مدیران پرستاری و مامایی می توانند از طریق تبادل تجربیات علمی و فرهنگی، در کنار هم قرار دادن کارکنان محافظه کار و سنتی با کارکنان نوجو و نیز ایجاد محیطی که در آن اطلاعات و نظرات به سهولت مبادله می شوند مجموعه سازمانی را به سوی نوآوری و خلاقیت سوق دهند، که در این مقاله به تفصیل به جزئیات آن اشاره شده است.

خلاقیت ظهور یک ایده نو و توانایی تلفیق ایده ها به شیوه ای منحصر به فرد است. 

در همین حال فرآیند به کارگیری یک ایده خلاق و تبدیل آن به یک محصول، خدمت یا شیوه مفید نوآوری محسوب می شود. 

ازسویی دیگر تمایل به پذیرش ریسک جهت تولید یک محصول جدید، خدمت یا فرآیند جدید در سازمان را کارآفرینی گویند. 

فرآیند خلاقیت از آمادگی تا رسیدگی

فرآیند خلاقیت شامل پنج مرحله: آمادگی، نهفتگی، اصرار و پافشاری، بینش و بصیرت و مرحله رسیدگی و تحقیق است. 

توجه دقیق و متمرکز بر روی مساله را مرحله آمادگی گویند. اما مرحله نهفتگی خواب بر روی مساله است. توجه ضمیر خودآگاه از تمرکز بر روی مساله مورد نظر دور می شود و ایده های اساسی درنتیجه تفکر ضمیر ناخودآگاه ایجاد می شوند. افراد خلاق در مرحله اصرار و پافشاری نیز با ایده های خود درگیر می شوند و برایشان پیامدها و هزینه های ناشی از ایده مهم نیست. 

مرحله بینش و بصیرت همان یافتن راه حل مساله است که در مرحله نهایی ایده موردنظر در آزمون و مورد بررسی و نقد جهت اجرا قرار می گیرد. 

موانع خلاقیت را بشناسید

ارزیابی افراد برمبنای انتظارات، نظارت و مراقبت مستقیم و غیرضروری، گرایش به پاداش های بیرونی، رقابت ناسالم و انتخاب محدود ازجمله موانع خلاقیت محسوب می شود. 

ویژگی های خلاقیت در افراد خلاق

در یک تیم درمانی، پرستاران خلاق، افرادی تیزهوش و علاقه مند به مسائل علمی و فرهنگی و اندیشه عمیق هستند. 

غوطه وری در تفکرات، حساس بودن نسبت به مسائل اطراف و متکی بودن به قضاوت خویش از دیگر ویژگی های افراد خلاق است. 

این افراد همچنین شجاعت در ابراز عقیده داشته، انعطاف پذیر، ریسک پذیر، پرسشگر و دارای اعتماد به نفس بالایی هستند. 

همچنین خودخواهی، بی اهمیتی نسبت به سرنوشت دیگران و بی عاطفگی جزو ویژگی های اخلاقی افراد خلاق نیست. 

پرستاران خلاق استقلال طلب، دارای شخصیت رشدیافته، مسئولیت پذیر نسبت به دیگران، فداکار، مسلط بر غرایز و نوآور در فکر و عمل خود هستند. 

 

 

فایل ورد 7 ص



خرید و دانلود دانلود تحقیق خلاقیت و نوآوری در مدیریت پرستاری و مامایی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.