تحقیق درباره بررسی اهمیت و نقش صنایع غذایی در توسعه اقتصاد ملی کشور

تحقیق درباره بررسی اهمیت و نقش صنایع غذایی در توسعه اقتصاد ملی کشور

فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 17 صفحه

 

 

 

 

 

 

مقدمه

کشاورزی یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور و تامین کننده 80 درصد نیاز های غذا یی و یک چهارم تولید نا خالص داخلی , یک سوم اشتغال و ... است . صنایع کشاورزی با توجه به اثار مستقیم و غیر مستقیمی که در بخش کشاورزی بر جای می گذارد , در شکوفا یی کشور ها به وﻴﮋه اقتصاد کشورهای در حال توسعه نقش بسزا یی دارد وشناخت نقاط قوت , فرصت ها و نیز مشکلا ت وتنگنا ها ی ان می تواند کشور را به چشم اندا زها یی روشن تر در بخش کشاورزی و صنایع وابسته به ان رهنما شود .فرصت ها , مزایا و نقاط قوت صنایع غذا یی در کشور

ایران , امکانات بالقوه و ظرفیت های وسیع و قابل توسعه ای دارد; به طوری که با مساحتی حدود 648/1 میلیون هکتار نزدیک به 25/1 خاک اسیا را تشکیل می دهد . زمین های قابل کشت , جنگل ها ومراتع طبیعی , اقلیم متفا وت و ذخایر ﮋنتیکی قابل توجه , فلور غنی و بر خورداری از نیروی خورشید از جمله امکانات و منابع کشاورزی کشور است که تولید انواع و اقسام محصولات کشاورزی سرد سیری , نیمه گرمسیری و گرمسیری را میسر ساخته است . هم چنین صنایع وابسته به کشاورزی به دلایل گونا گون , اهمیت ونقش بسزایی در توسعه فعا لیت های کشاورزی و توسعه اقتصاد ملی دارند.


از جمله این دلایل می توا ن موارد زیر را بر شمرد:

(1افزایش تولید و امنیت غذا یی

2)تامین نیاز های عمده معیشتی جا معه و مواد خام مورد نیاز بسیاری از صنایع

3)خود کفایی در محصولات و فراورده های کشاورزی

4)کاهش ضا یعات

5)افزایش درامد کشاورز

6)اشتغا ل زا یی

7)عدم مهاجرت از روستا به شهر

8)افزایش ارزش افزوده

9)افزایش صادرا ت

10)جلوگیری از خروج ارز برای واردات مواد غذایی

11)جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی

12)افزایش بهره روی نیروی انسانی و سرمایه

13)وابستگی کم به مواد اولیه مصرفی خارج از کشور

14)وابستگی کم ارزی نسبت به سایر بخش ها

15)کمترین میزان سرمایه گذاری در مقایسه با سایر بخش ها

16)ارتقای دانش فنی و مهارت ها

17)مبارزه با تورم

18)وجود بازار مصرف برای بیشتر محصولات

19)وجود بازار های منطقه ای و بین المللی برای این محصولات

20)ایجاد تنوع در تولید ومصرف مواد غذایی

21)افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی

22)کاهش زمان پخت غذا

23)عرضه بهداشتی تر محصولات غذا یی

24)رعایت استاندارد های مواد غذایی

25)صرفه جو یی در وقت


شاخص های عمده اقتصادی صنایع غذایی در کشوربر اسا س اطلا عات موجود , تعداد واحد های صنایع غذایی اوایل انقلاب اسلامی در سطح کشور اندک بود وبخش بزرگی از نیازهای غذا یی مردم از طریق واردات تامین واین امر موجب خروج ارز بسیار از کشور می شد . پس از پایان جنگ , واحد های صنایع غذایی توسعه یا فتند وبسیاری از انها با توجه به مقتضیا ت زمان به با ز سازی و نو سازی خطوط تولید پرداختند و تولیدات خود را افزایش دادند.در شرایط کنونی بر اسا سامار وزارت صنایع ومعادن , واحد های فعال صنایع غذایی 7370 واحد هستند

 

 

 

 



خرید و دانلود تحقیق درباره بررسی اهمیت و نقش صنایع غذایی در توسعه اقتصاد ملی کشور


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.