مقاله موادومتالوژی

مقاله موادومتالوژی

در چند دهة گذشته مهندسی مواد و متالورژی پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در توسعة خواص کاربر مواد ترکیبی داشته است . دو فلزی ها از جملة ساده ترین انواع کامپوزیتهای فلزی هستندو همانطور که از نام آنها مشخص است از دو فلز یا آلیاژ فلزی ترکیب می یابند . این دو فلز یا آلیاژ فلزی بصورت دو لایه که بین آنها باند متالورژیکی (پیوند فلزی) بر قرار است، یک قطعة واحد کامپوزیتی را تشکیل می دهند . هدف از تولید دو فلزی ها ساخت قطعات یکپارچه شامل دو نوع فلز می باشد ، به طوری که هر فلز خواص منحصر بفرد خود را ارائه دهد . وجود پیوند فلزی در فصل مشترک دو فلز باعث یک پارچگی قطعه می گردد . این دو فلز در کنار هم از لحاظ خواص مکانیکی ، فیزیکی ، شیمیائی و یا اقتصادی مکمل یکدیگر خواهند بود .

دو فلزی ها را از روشهای مختلفی می توان تولید نمود که عبارتند از : روشهای مکانیکی   – حرارتی مانند نورد ، اکستروژن و فورجینگ ، روش های جوشکاری مانند هم جوشی انفجار ، همجوشی دیفوزیونی ، همجوشضی اصطکامی ، همجوشی اولتراسونیک ، همجوشی الکترونی و لیزری و … ، روشهای متالورژی پودر و روش های ریخته گری . در بعضی از این روشهای مانند جوشکاری دیفوزیونی اتصال متالورژیکی بین جفت فلز مختلف گزارش شده است (10) . در این پژوهش هدف بررسی تولید دو فلزیها از روشهای ریخته گری با تأکید بر روش ریخته گری گریز از مرکز می باشد .

با اینکه از روشهای ریخته گری نمی توان به گستردگی روشهائی مثل همجوشی دیفوزیونی بی متالها را تولید نمود ، اما در روش ریخته گری امکان ایجاد باند متالورژیکی بین بسیاری از جفت آلیاژهای مهم صنعتی وجود دارد . از آن جمله می توان دو فلزی ها یا دو آلیاژیهایی از «فولاد ساده – فولادهای آلیاژی » و «آلیاژهای مس – آلیاژهای فولاد » ، «آلیاژهای مس ، آلیاژ چدنی » ، «آلیاژهای نیکل – آلیاژ فولادی » و … را تولید نمود .

دو فلزی های مورد بحث در این پروژه از آن نوع هستند که بین دو فلز یا آلیاژ ، پیوند فلزی و نیروهای جاذبه و دافعة اتمی وجود دارد . اینگونه پیوند و اتصال میان دو فلز را اصطلاحا باند متالورژیکی می گویند که باعث اتصال دائمی بین دو فلز می گردد .

مسئله مهم در ساخت دو فلزیهای متالورژیکی ، ایجاد پیوند فلزی بین دو قطعه فلز است . باند متالورژیکی و پیوند فلزی هنگامی بین دو فلز تشکیل می شود که بتوان اتمهای موجود در فصل مشترک دو فلز رات چنان به یکدیگر نزدیک نمود که بین آنها نیروهای جاذبه و دافعة اتمی بر قرار گردد . اگر اتمهای موجود در فصل مشترک دو قطعة فلز در فاصله ای از هم قرار گیرند که برآیند نیروهای جاذبه و دافعة بین اتمی صفر ، انرژی داخلی حداقل ، و ساختار الکترونیکی اطراف اتمها در مرز پایدار شود پیوند فلزی بر قرار خواهد شد . عواملی که به کمک آنها می توان اتمهای موجود در فصل مشترک دو قطعه فلز را در برد نیروهای بین اتمی قرار داد ، عبارتند از : افزایش درجة حرارت ، افزایش فشار ، اعمال تغییرفرم پلاستیک و دیفوزیون اتمها .

 

 

 

 

 

این مقاله به صورت  ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 185صفحه  آماده پرینت می باشد

چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد

مقالات را با ورژن  office2010  به بالا بازکنید



خرید و دانلود مقاله موادومتالوژی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.