چالش ها،بهروری و چشم انداز های آموزش و پرورش

چالش ها،بهروری و چشم انداز های آموزش و پرورش

چالش ها،بهروری و چشم انداز های آموزش و پرورش

نوع فایل:ورد قابل ویرایش

تعداد صفحه:55

قیمت:3000 تومان

دانلود و خرید به صورت آنلاین

چکیده

مدیریت سازمان ها، همانند هر پدیده ای دارای ماهیتی پویا هستند. میزان پویایی مدیریت سازمان، بسته به مجموعه اقدامات عملی و کنش های فکری مدیران است. برای برون رفت از چالش هایی که سازمان ها با آن روبه رو هستند، همخوانی کنش های فکری و اقدامات عملی مدیران جزء حیاتی ترین عرصه عملیاتی است. به منظور پویا و نوآورانه کردن مدیریت سازمانی،باید شاخص های عمل را مورد توجه جدی قرار داد. یک بخش عمده از شاخص ها که نیاز به توجه جدی دارند، شاخص های ضعف مدیریت سنتی است و بخشی دیگر توجه عمیق بر شاخص های مدیریت برتر و نوین است. در نوشته حاضر تلاش شده است هر دو دسته از شاخص های مدیریت سنتی و مدیریت برتر ارائه و تشریح شود.

مدیریت سازمان ها، همانند هر پدیده ای دارای ماهیتی پویا هستند. میزان پویایی مدیریت سازمان، بسته به مجموعه اقدامات عملی و کنش های فکری مدیران است. برای برون رفت از چالش هایی که سازمان ها با آن روبه رو هستند، همخوانی کنش های فکری و اقدامات عملی مدیران جزء حیاتی ترین عرصه عملیاتی است. به منظور پویا و نوآورانه کردن مدیریت سازمانی، باید شاخص های عمل را مورد توجه جدی قرار داد. یک بخش عمده از شاخص ها که نیاز به توجه جدی دارند، شاخص های ضعف مدیریت سنتی است و بخشی دیگر توجه

 عمیق بر شاخص های مدیریت برتر و نوین است.

در نظام های آموزشی معمولا افراد از مسیر معلمی به مناصب و سمت های مدیریت و رهبری آموزشی دست می یابند و از این رو احتمالا مفهوم درستی ازمدیریت و رهبری درذهن ندارند. آنها کار مدیریت را از دیدگاه معلمان می نگرند. گرچه این نگرش خوب ولازم است ولی کافی نیست . نقش مدیریت و رهبری آموزشی باید با توجه به همه عناصر و عوامل موثر در محیطی آموزشی ایفا شود. از این رو لازم است افرادی که به مدیریت مراکز و سازمان های آموزشی گمارده می شوند به دانش و معلومات نگرش ها و مهارت های ویژه ای مجهز باشند.

در مقابل اهمیت نقش مدیر آموزشی و ضرورت تربیت او هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است از این رو غالبا اقدام چشم گیری در زمینه تربیت مدیر مشاهده نمی شود. در بهترین شرایط مدیریت مدارس و ادارات و بخش های آموزش وپرورش به افرادی سپرده می شود که سابقه و تجربه معلمی داشته ولی در زمینه مدیریت و رهبری دانش و مهارت لازم و کافی ندارند. به علاوه در اغلب کشورها مدیریت آموزشی و مسائل مرتبط با آن معمولا در سطح کلان یعنی در ارتباط با مدیریت تشکیلات کلی نظام آموزش وپرورش حائز اهمیت است و به مدیریت و رهبری آموزشی در سطح خرد یعنی مدرسه و محیط آموزشی چندان توجهی نمی شود. با این ملاحظات و با توجه به اهمیت نقش آموزش وپرورش و مدیریت آن آموزش و تربیت افرادی که بتوانند در همه رده های نظام آموزش وپرورش رسمی نقش های رهبری و مدیریت را عهده دار شوند بیش از پیش ضرورت می یابد .این مقاله ابتدا به توضیح برخی از مدیریت ها پرداخته و سپس چشم اندازهای  آموزش و پرورش در بعد مدیریتی و آموزشی در راه جهانی شدن را بررسی می نماید.

 



خرید و دانلود چالش ها،بهروری و چشم انداز های آموزش و پرورش


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.