مقاله جغرافیای عملی

مقاله جغرافیای عملی

جغرافیای زیستی توزیع و پراکندگی موجودات زنده،به و یژه اجتماعات آنها را در کره زمین بررسی می کند. به عبارت دیگر این دانش پراکندگیها وانتشار موجودات درخشکی ها ودریاها را درزمان ومکان موردتجزیه و تحلیل قرار   می دهد.

بنابراین هدف جغرافیای زیستی مطالعه موجودات زنده،پراکندگی گیاهان و جانوران درسطح کره زمین،گروهبندیها وروابط آنها با دیگرعناصردنیای طبیعی و انسانی و همچنین ارائه عللی است که در این پراکندگیها شرکت دارند. به دلیل گستردگی ودگرگو نی پدیده هایی که باید برای نیل به این هدف به مطالعه آنها مبادرت نمود، جغرافیای زیستی نه تنها در جغرافیا بلکه همواره دردانشهای گو ناگون مانند گیاهشناسی،جانورشناسی،خاک شناسی،   آب و هواشناسی،محیط شناسی وزیست شناسی به خو بی ارتباط و نقش دارد.در حقیقت جغرافیای زیستی دانش ترکیبی است که ازداده ها و اطلاعات تحلیلی حاصل ازپژوهشهای متخصصین استفاده نموده و به دنیای جانداران و قوانین اساسی پراکندگی موجودات توجه دارد.

برای نیل به شناخت زیست کره ،به و یژه قسمتی ازپوسته کره زمین که ماهیت حیات را به خو بی نشان میدهد،جغرافیای زیستی روابط موجودات زنده با محیط اطرافشان رانیز مورد بررسی قرارمیدهد. بدین معنی که شرایط آب وهوایی، ادافیک و بیو تیک که آنها را احاطه میکنند ازموضوعات مورد مطالعه آن است.

محیط طبیعی به طورعمده ازخودحالت نسبی نشان میدهد،اما ازتغییرات واختلافات مشخص بین موجودات زنده ومحیط اطراف آنها معلوم میگردد که بین آنها مجموعه ای از اعمال متقابل(دوجانبه) وجوددارد. به هرحال سه عنصراصلی :موجودات زنده،خاک وآب وهوا بر روی هم اثرات متقابلی دارند. این مفهوم با حالتی و یژه با اکوسیستم مطابقت پیدا میکند. ازاین رودر نقشه های هواشناسی ودرمطالعه جغرافیای زیستی باوجود وابستگی متقابل و نزدیک،تجزیه و تحلیل عناصربه صورت سیستماتیک مورد نیاز است.

یک جغرافیدان امورزیستی دراولین وهله به عنصرزنده توجه دارد و مثالی تفصیلی ازیک گیاه ارائه میدهد،سپس موجودات زنده،خاک و نیزآب وهوارا موردمطالعه قرارداده و تحت اشکال ترکیب عمومی،خطوط عمده جغرافیای زیستی رابه تصو یرمیکشد. درجغرافیای زیستی به یک موجود منفرد تا یک اکوسیستم اشاره می شود وزیست کره و فرایندهایی که محیطهای طبیعی جهان رادرتجمع گیاهان وجانوران مشخص تغییر می دهد مورد مطالعه قرارمی گیرند.

درجغرافیای زیستی بیشترتاکید برروی گیاهان زمینی است،زیرا رستنیها نه تنها مهمترین چشم اندازبیو تیک به شمارمیرو ند ،بلکه به طور           محیط شناسی نیزازاهمیت بسزایی برخوردارهستند، چون مواد اولیه ای راتولید می کنند که جانوران به آن وابسته هستند.

باتوجه به اینکه عوامل زیست محیطی فیزیکی گو ناگون برروی گیاهان وجانوران اثر می گذارند،می توان دومقیاس را مورد مطالعه قرارداد. دردرجه اول مقیاس جهانی که عوامل آب وهوایی مانند الگوهای عرض جغرافیایی و فصلی، تابش، نورو تاریکی، دما، بارندگی و بادهای جهانی ازجمله بادهای تجارتی رادرنظرمی گیرند. مقیاس دیگرمربوط به تغییرات محیط زیست فیزیکی میشود که به طورنسبی درپهنه های کوچک موجود است. دمای هواو قابلیت دسترسی به آب- خاک مهمترین عوامل غالب ومسلط درتوزیع گیاهی وجانوری دردومقیاس محلی وجهانی هستند .بنابراین گیاهان وجانوران به تغییرات درعوامل آب وهوایی از جمله دما و فراهم بودن آب ازخودحساسیت نشان می دهند .

 

 

 

 

 

 

 

این مقاله به صورت  ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 72صفحه  آماده پرینت می باشد

چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد

مقالات را با ورژن  office2010  به بالا بازکنید



خرید و دانلود مقاله جغرافیای عملی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.